onsdag, august 15, 2007

18. rapport - 15.08.07 - TAK - Warnings - Stormen der udeblev - og en pendant til Tour de France



Helge skridter fronten af

Allerførst skal vi lige huske at sige tak for de positive tilkendegivelser vi på forskellig vis har modtaget for udgydelserne på denne blog. Det gør jo fornøjelsen lidt større i denne ende af linien, ingen tvivl om det, selv om nogen her på stedet har ymtet noget om underlødig Ekstrabladsjournalistik.

Dagens holdbillede er AJ. Nogen synes også I skal have et billede af TC, der går og vigter sig med to radioer, et par mobiltelefoner, nye opgaver og synes han er aldeles uundværlig, så det får I så meget modstræbende.

I øvrigt har jeg glemt at fortælle, at vi i går igen en gang måtte til konkurrencechefen med en "protesterende forespørgsel". De er vist ved at kende os fra Team DK. Steen (A) havde fået en "warning" fordi han havde meldt afgang kl. 13:50, og det var faktisk 13:52:03. I følge reglerne må man højst afvige med 2 min., og her var det jo 2 min 03 sek. Til alt held har vi jo en advokat på pladsen, og Jan Schmeltz blev sat ind i sagen, og vi blev enige om at henvende os til KC, for at få defineret hvad man forstår ved afgangstidspunktet. 13:50 er det 13:50 sharp eller er det fra 13:50:00 til 13:50:59 - det er jo ikke uden betydning. Med sædvanlig ihærdighed gik Jan så i gang med sine undersøgelser, indhentning af forhåndsudmeldinger fra sin gamle kollega Göran Ax, der er chef for juryen, og endelig kunne undertegnede så som TC kontakte KC sammen med Steen og Jan. Man føler sig ret betydningsfuld, når man sådan kan meddele, at her kommer man sammen med en pilot og sin "lawyer" - jo, det virker imponerende. Men det hele var nu slet ikke så slemt. Den gode KC fattede straks sammenhængen og slettede Steens warning - og alle er glade. Jan udtalte, at hvis alle sagførerjobs gik så gelinde, kunne det måske være værd at genoptage sin gamle hobby.

Den her storm vi var blevet lovet udeblev totalt. Vi fik et enkelt vindpust sidst på aftenen på mere end 15knts. - og så blev alt stille igen. Nu er den så lovet til i aften/nat.

Men i dag skulle der så også flyves. Det vindue der skulle flyves i var om muligt endnu mindre end den firkant der blev vist i går - ja faktisk var det kun en enkelt pixel - og alligevel lykkedes det KC at starte både 15m og 18m. Åben klasse havde på forhånd fået fri i dag.

Opgavernes størrelse er ikke imponerende - ca. 120km til begge klasser - og vejret så mere end tvivlsomt ud, men ganske langsomt har det åbnet sig, og her i læ på campingpladsen har temp. været helt oppe på 37,4gr.C i skyggen - det er ret varmt. En bagatel, som at det så ikke er flyvevejr ser KC stort på - der skal bare flyves. Vi spekulerer på, om han er akkordlønnet.

I dag er Henrik noteret som nr. 3 i 15m klassen med 64,4km/t og Jan med 113km - men det var blot distance - der rækker til en 16. plads som den der kom næstlængst af de udelandende.

På radioen kunne vi høre Jan og Henrik udveksle erfaringer, men som Jan efter sin landing udtrykte det, så havde Henrik jo forleden bevist hvem der var kaptajn på holdet, og Jan skulle som hjælperytter blot trække ham op mod målet og overlade opløbet til Henrik - og det gjorde han så, og Henrik benyttede sig af det. Godt gået af ham igen en gang. Men der går rygter om, at Torben søger stilling som professionel hjemhenter - han mener ikke der er nogen der er bedre kvalificeret.

Og netop som jeg skulle fortælle lidt om 18m klassen blev vi så smidt af nettet - det er ligesom at få Arnborg-kuller at være her - ingen ordentlig flyvevejr og ingen netforbindelse, - men Mogens kom igennem opgaven som en af de få i den klasse, mens Ulrik brugte lidt kunstig termik. Der er endnu tvivl om hvorvidt dagen bliver gyldig for 18m klassen.

En af dagene fik vi besøg fra det Franske SLV. De ankommer standsmæssigt, når de er ude – eget fly(se billede nr. 4491 og 4492) – mon ikke Kurt Lykstoft er lidt misundelig?

I mellemtiden er netforbindelsen så kommet tilbage. Vi kan nu se, at 18m klassen bliver gyldig, men Mogens har alligevel været så langsom at det ikke giver hastighedspoint. Han fløj i 2t 43m på opgaven - det gav 109p = 0,66p i minuttet - ret imponerende - det rakte til en delt 3. plads (delt med 6 andre). Ulrik "landede ude" og fik sølle 52p. Men check selv resultaterne på hjemmesiden: http://www.egc2007-issoudun.fr/results.php

------

Det er helligdag i Frankrig i dag, og flere af holdene tog ud for at spise - det er faktisk ret længe at være "spærret inde" på en flyveplads, så lidt kulinariske glæder må jo opsøges i ny og næ. Hold "I" besøgte en "Buffalo Grill" og fik en tournedos m.m. Det der m.m. dækker f.eks. over en klump is garneret med en velvoksen whisky - ingen kunne jo vide hvor meget der var i den dessert - hvorefter nøglerne til C5'eren måtte overlades til Torben, der sørgede for holdets sikre hjemkomst. (Evt. slåfejl skyldes uden tvivl den dessert).

------

Men i morgen skal der flyves.

Aktuelt vejr kl. 22:20: Vind - 10knts. fra vest, regnbyger, 18gr.C. (de påstår der er en frontpassage)

Mange hilsener fra os i Issoudun.

Helge

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg iler med at tilslutte mig den store skare af tilfredse læsere på denne blog. Godt at skriverierne ikke er af sammen minimumslængde som de seneste dages opgaver.
Jeg erindrer ikke, at vi har været under 150 km i de mange år jeg har fløjet DM på Arnborg.

Og ellers så sidder I jo der og tænker ..... hvad laver de derhjemme i Danmark.
Det skal jeg såmænd fortælle jer.

Vi læser jeres blog og
Vi læser jeres blog og
Vi læser jeres blog og
Vi læser jeres blog og
Vi læser jeres blog og
Vi læser jeres blog
og så kigger vi på resultaterne på EM siden.

Det kniber med at nå arbejdet og de hjemlige gøremål ...... men sådan er det bare.

Aktuelt vejr torsdag kl. 10.10: Skyet, 17,6 grader, 999,9 hPa, fugtighed 83%.
Lørdag og søndag vil en svag højtryksryg en overgang stabilisere vejret over landet. Det glæder vi os til!

Mange hilsner fra os i DK
Ulrik Eilert, ØSF

Arne Boye-Møller sagde ...

Ja - Team Danmark - det griber godt nok forstyrrende ind i al ting. Godt med beretningerne Helge.

Idag bliver nok én af de mest spændende dage her sent i konkurrence hvor alle ligger tæt i hver klasses top 10. Glæder mig til at se resultaterne senere.

Go Henrik - Go Jan - Go Ulrik - Go Mogens - Go Sten - Go Poul-Kim!

Anonym sagde ...

Godt gået alle!!

Ja vi er rigtig mange der følger med – mange flere end der skriver (men jeg har måske også skrevet rigeligt :-)

Frede – drop det der med at holde op med at ryg – det er en alt for stor beslutning. Hold i stedet en lille pause. Det gør min far i tiden – hans pause startede da jeg var 14 år.

Pøj Pøj de næste dage – det er nu det bliver svært – for de andre!

Øjvind